Регистрация

Салата от печени патладжани с гъби и домати

Салата от печени патладжани с гъби и домати
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 884

Патладжанена салата с пресни домати и пържени гъби с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 патладжана
  • 3 домата
  • 2-3 скилидки чесън
  • 10-тина пресни печурки
  • 1 глава лук
  • сол и пипер
  • 6 с.л. олио или друг тип растителна мазнина за готвене
  • 4 с.л. соев сос
  • връзка магданоз
  • 1 с.л. червен пипер
  • лют пипер по желание
  • пресен лук по желание

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните обелете, измийте, подсушете и всеки от тях разделете на 3 напречни части. Получените парчета разполовете по дължина и всяко от тях нарежете на 3 надлъжни части.

2. Прехвърлете патладжаните в купа, овкусете с 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 с.л. червен пипер и лют пипер по желание. Залейте с 3 с.л. олио и разбъркайте.

3. Прехвърлете патладжаните в голяма тава, застлана с хартия за печене и разстелете без да се застъпват. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

4. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци, лука - на кубчета, а чесъна наситнете.

5. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган на умерен огън. Запържете лука за 4 минути до леко покафеняване, добавете гъбите и гответе докато пуснат водата си и тя леко се поизпари.

6. Добавете чесъна и соевия сос и оставете тигана на огъня още 3-4 минути. След това махнете от котлона.

7. През това време нарежете доматите на полумесеци, а зеленищата наситнете.

8. Изпечените патладжани прехвърлете в салатиера, добавете гъбената запръжка, доматите, магданоза и пресен лук по желание. Разбъркайте и опитайте на подправки. Можете да добавите още намачкан чесън или още соев сос и лют пипер. Сервирайте салатата сравнително топла.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта