Салата Морски коктейл с риба и скариди
Ордьовър с три вида морски дарове в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 150-200 грама солено филе от сьомга или друг вид риба по избор
- 200-250 грама варени и почистени скариди
- 200 грама рулца от раци
- 1 ч.ч. варен ориз
- 150 грама отцедена царевица от консерва
- 1 прясна или 4-6 кисели краставички
- 4 варени яйца
- 20 мл лимонов сок
- 1 връзка пресен лук
- 200 грама майонеза
- сол на вкус
За украсата (по желание):
- 30 грама рибно филе, каквото е използвано в салатата
- 20 грама червен хайвер
- няколко скариди
- 1 варено яйце
- няколко листа прясна зелена салата
- стръкчета магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибата, скаридите и рачешките рулца на кубчета и ги изсипете в купа, която предварително сте застлали по желание с няколко листа зелена салата.
2. Добавете царевицата, наситнената краставица или кисели краставички, варените яйца - нарязани и пресния лук на малки колелца.
3. Сипете отгоре ориза и лимоновия сок, добавете майонезата и разбъркайте хубаво до омешването на съставките.
4. Опитайте на вкус и ако е нужно, добавете още лимонов сок и сол.
5. Оставете ястието в хладилник, покрито с капак или фолио за свежо съхранение за няколко часа.
6. Когато извадите, украсете с цели скариди, лодки от разрязани варени яйца и розички от рибни филенца, в които можете да поставите по малко червен хайвер. Сложете и стръкчета магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ