Регистрация

Салата айсберг със скариди и репички

Салата айсберг със скариди и репички
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2231

Зелена салата със скариди, пресен лук и лентички омлет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г варени или мариновани скариди (продават се като замразен или охладен полуфабрикат; можете да си вземете вместо тях сурими)
  • 150 г айсберг (количеството е приблизително)
  • 1 връзка пресен лук
  • връзка репички

За омлета:

  • 2 яйца
  • 100 г рендосан кашкавал или 60 г настърган пармезан
  • 1 с.л. мляко или течна сметана
  • 1 с.л. зехин за готвене
  • 15 грама масло

За подправяне:

  • 3 с.л. майонеза
  • 2 с.л. течна сметана
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Скаридите сварете, ако е необходимо, отцедете от водата и нарежете на шайби. Можете да си запазите и няколко цели за украса.

2. Айсберга измийте, подсушете и накъсайте.

3. Наситнете почистения пресен лук, а репичките нарежете на тънки шайби.

4. Пригответе омлета като разбиете яйцата с млякото и мазнината. Сгорещете маслото и печете в него двустранно. Щом обърнете от втората страна, поръсете с кашкавала или пармезана. Щом се охлади, нарежете на лентички или навийте като палачинка и нарежете на малки тънки кръгчета.

5. Смесете всички съставки дотук в купа.

6. Пригответе соса, като смесите майонезата със сметаната и подправките.

7. Поднесете салатата с дресинга.

Връзва се идеално с чаша студено бяло вино!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта