Регистрация

Рязани осолени домати в буркани



Рязани осолени домати в буркани
Средно   |   Порции 1-20   |   Видяна: 643

Стерилизирани белени домати на кубчета в буркани за зимата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашна зимнина от стерилизирани домати на кубчета прави Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, за да покаже как употребява домашната си реколта от домати, превръщайки ги в практична салата за студените месеци или удобна и апетитна добавка към готвени ястия.

Видеото показва как лесно и бързо доматите се почистват и обелват. После се режат на кубчета и се разпределят в буркани. Предварително на дъното на буркана се слага сол. Какво е количеството - гледайте в клипа на Звездев. А на финала остава да залеете капачките с вряла вода, да затворите с тях хубаво бурканите и да ги стерилизирате. Сложете в казан или голяма тенджера със студена вода и пуснете да загрява. Щом кипне, засечете 10-15 минути и извадете с капачките надолу. Когато се охладят, можете да приберете в килера, долапа, зимника - вече с капачките нагоре.

А щом сняг забръска - отворете бурканче и поръсете с нарязан червен или праз лук, за да имате салатка. Можете да добавяте към супи, основни ястия, сосове и запръжки за варива.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта