Регистрация

Руски ордьовър Ананас с яйца и майонеза

Руски ордьовър Ананас с яйца и майонеза
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1322

Мезе за водка с колбас, варени яйца и картофи, майонеза и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 картофа
  • 300 г колбас по желание (шунка, бекон или някакво саламче)
  • 3 яйца
  • 6 кисели краставички
  • 1 малка глава лук
  • 150 грама майонеза
  • 100 г орехи
  • няколко стръкчета пресен копър
  • сол на вкус

За украсата:

  • 100 г цели бадеми
  • няколко разполовени орехови ядки
  • няколко стръка пресен лук
  • няколко стръка копър

Начин на приготвяне:

1. Сварете (отделно) картофите и яйцата.

2. Нарежете киселите краставички на полумесеци, картофите и яйцата - на малки кубчета, а копъра наситнете.

3. Изсипете в купа.

4. Добавете натрошените орехи, наситнения колбас и нарязания на ситно лук.

5. Осолете на вкус, изсипете майонезата и разбъркайте хубаво.

6. Прехвърлете в голяма плитка чиния за ордьоври и с ръце оформете сместа на полуовал (ориентирайте се по снимката).

7. Украсете като ананас. От орехите и бадемите направете кората на плода, а с лука и копъра - зелената част.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта