Регистрация

Руска салата без месо



Руска салата без месо
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1454

Побългарена руска салата със зеленчуци и без колбаси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Руската салата си е идеално мезе за ракия, припомня авторът на канала Готвене за начинаещи и дава идея как да си направим възможно най-бързо предястието с френски корени и руско име. Не слага колбас, за да е по-лекичко, но това не пречи да добавите шунка, ако предпочитате да има месце и традиционната салата може да се превърне дори в основно.

Първо се слагат картофите да се сварят в подсолена вода. Проверява се периодично с нож дали са добре омекнали. Варенето отнема време, затова можете да направите останалата част докато трае готвенето. Морковите и яйцата се кипват заедно. Трябват им 7 минути от завирането, след което процесът на готвене се спира под течаща студена вода.

В голяма купа се слага отцедения грах (от консерва или размразен), наситняват се кисели краставички, морковите и яйцата. По желание се добавя малко магданоз за свежест. Картофите се обелват и режат на неголеми кубчета. Овкусява се със сол, добавя се майонеза и се наливат 2-3 с.л. от маринатата на киселите краставички. Разбърква се и се опитва. Може да потрябва още майонеза или сол.

Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта