Регистрация

Руска гъбена супа с кисело зеле и картофи

Руска гъбена супа с кисело зеле и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2226

Зеленчукова зимна супа за студените дни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 грама гъби печурки
  • 1,3 литра вода
  • 2-3 сухи гъбени бульончета
  • 2 картофа
  • 200 грама кисело зеле
  • карамфил и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете гъбите, нарязани на полумесеци докато леко омекнат и пуснат черната си вода.

2. Отцедете водата, сипете 1,3 литра нова вода, върнете вътре гъбите, добавете бульончетата и пуснете да заври.

3. През това време нарежете картофите на малки кубчета и ги добавете в супата заедно с карамфил на вкус.

5. Малко преди да са напълно омекнали прибавете и наситненото кисело зеле и черен пипер на вкус. Оставете да ври до разваряване на картофите.

6. Сервирайте декорирано с пресни подправки, сметана или крутони по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта