Руска гъбена супа с кисело зеле и картофи
Зеленчукова зимна супа за студените дни.
Необходими продукти:
- 350 грама гъби печурки
- 1,3 литра вода
- 2-3 сухи гъбени бульончета
- 2 картофа
- 200 грама кисело зеле
- карамфил и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете гъбите, нарязани на полумесеци докато леко омекнат и пуснат черната си вода.
2. Отцедете водата, сипете 1,3 литра нова вода, върнете вътре гъбите, добавете бульончетата и пуснете да заври.
3. През това време нарежете картофите на малки кубчета и ги добавете в супата заедно с карамфил на вкус.
5. Малко преди да са напълно омекнали прибавете и наситненото кисело зеле и черен пипер на вкус. Оставете да ври до разваряване на картофите.
6. Сервирайте декорирано с пресни подправки, сметана или крутони по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ