Рулца със змиорка
Средно | Порции 1
| Видяна: 3535
За любителите на суши, едно нетрадиционно предложение със змиорка.
Необходими продукти:
- 3 резена унаги (змиорка)
- краставица, нарязана на пръчици
- 1 пръчица рачешки рулца, разполовена по дължина
- 1 лист нори
- резени авокадо
- ориз за суши
- оризов оцет
- семена сусам
- мойва хайвер или друг хайвер от дребна риба
- унаги сос
Начин на приготвяне:
1. Смесете ориза за суши с оризовия оцет.
2. Сложете норито върху подложка за навиване на суши.
3. Притиснете ориза за суши върху норито.
4. Поръсете семена сусам и хайвера от мойва, като всичко трябва да е равномерно разпределено върху ориза за суши.
5. Обърнете норито на другата страна, сложете краставицата, авокадото, рачешкото рулце и змиорката.
6. Завийте до края на норито.
7. Нарежете на 8 парчета.
8. Поднесете с унаги сос.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ