Рулца от лаваш с бекон, кашкавал и крем сирене
Парти хапки от плосък хляб или сандвич от лаваш с колбас и сирена.
Необходими продукти:
- 100-120 г бекон
- 250 г крем сирене (2 опаковки от обикновеното)
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. лук на прах или минат лук през преса за чесън
- листата на 5 стръка копър
- листата на 5 стръка магданоз
- 1/2 ч.л. сол
- листата на стрък пресен лук
- 70 г чедър или друго жълто сирене (кашкавал, ементал, гауда)
- 2-3 лаваш питки с диаметър 24; ако си намерите от правоъгълните - още по-добре; можете да замените с тортили, арабски питки или друг плосък хляб, който харесвате
Начин на приготвяне:
1. Бекона нарежете на малки кубчета и изсипете в сух тиган. Сложете на котлона и пуснете огъня на умерен към силен. Гответе и бъркайте 4 минути след като зацвърчи. Махнете и прехвърлете в купичка, когато се е позапържил.
2. Крем сиренето е добре да бъде на стайна температура. Прехвърлете го в купа и добавете към него пипера, лука и чесъна и сол.
3. Наситнете листата копър, магданоз и пресен лук и също прибавете. Отгоре рендосайте жълтото сирене на ситно ренде.
4. На финала изсипете бекона и разбъркайте сместа много добре.
5. Разпределете сместа на тънко върху плоския хляб. Най-лесно ще ви е да работите с шпатула за сладкиши. След това завийте на стегнато руло.
6. Ако имате време, приберете рулата в хладилника, за да се режат по-лесно. Не е задължително. С остър нож нарежете коси рулца с дебелина около 2 см.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ