Регистрация

Рулца от лаваш с бекон, кашкавал и крем сирене

Рулца от лаваш с бекон, кашкавал и крем сирене
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 3511

Парти хапки от плосък хляб или сандвич от лаваш с колбас и сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100-120 г бекон
  • 250 г крем сирене (2 опаковки от обикновеното)
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. лук на прах или минат лук през преса за чесън
  • листата на 5 стръка копър
  • листата на 5 стръка магданоз
  • 1/2 ч.л. сол
  • листата на стрък пресен лук
  • 70 г чедър или друго жълто сирене (кашкавал, ементал, гауда)
  • 2-3 лаваш питки с диаметър 24; ако си намерите от правоъгълните - още по-добре; можете да замените с тортили, арабски питки или друг плосък хляб, който харесвате

Начин на приготвяне:

1. Бекона нарежете на малки кубчета и изсипете в сух тиган. Сложете на котлона и пуснете огъня на умерен към силен. Гответе и бъркайте 4 минути след като зацвърчи. Махнете и прехвърлете в купичка, когато се е позапържил.

2. Крем сиренето е добре да бъде на стайна температура. Прехвърлете го в купа и добавете към него пипера, лука и чесъна и сол.

3. Наситнете листата копър, магданоз и пресен лук и също прибавете. Отгоре рендосайте жълтото сирене на ситно ренде.

4. На финала изсипете бекона и разбъркайте сместа много добре.

5. Разпределете сместа на тънко върху плоския хляб. Най-лесно ще ви е да работите с шпатула за сладкиши. След това завийте на стегнато руло.

6. Ако имате време, приберете рулата в хладилника, за да се режат по-лесно. Не е задължително. С остър нож нарежете коси рулца с дебелина около 2 см.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта