Регистрация

Рулца лазаня с рикота и спанак

Рулца лазаня с рикота и спанак
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4701

Тестено печено руло с плънка от сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г кори за лазаня
  • 450 г нискомаслена, обезмаслена или обикновена рикота
  • 250 г нискомаслена моцарела, настъргана
  • 1 кутия нарязан на кубчета замразен спанак, добре отцеден
  • 3 средни моркова, настъргани
  • ½ ч.ч. пресен магданоз, нарязан
  • ½ ч.ч. пресен босилек, нарязан
  • 1 яйце
  • сол и пипер
  • 450 г сос за паста по избор (готов или домашно приготвен)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180°С.

2. Нарежете босилека и магданоза.

3. Пригответе корите лазаня според упътването на опаковката и подредете няколко слоя върху постлана с восъчна хартия повърхност.

4. В купа, смесете рикотата, половината моцарела, магданоза, босилека, спанака, сол и пипер на вкус, яйцето и морковите. Разбъркайте хубаво с ръце.

5. Разпределете тънък слой от спаначената смес върху лазанята по дължината на корите и навийте на руло. (Ако остане от плънката, може да я замразите за друго ястие.)

6. Намажете дъното на плитък съд за печене с малко сос.

7. Сложете рулата лазаня в съда и полейте със сос.

8. Покрийте с останалата моцарела.

9. Печете във фурната за 20 – 30 мин.

10.  Поднесете горещо с чесново хлебче и салата.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта