Регистрация

Руло с орехи и кленов сироп

Руло с орехи и кленов сироп
Трудно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3290

Ванилия, канела, джинджифил и кленов екстракт лъхат от домашния ви пай.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кекса:

  • 4 яйца, отделно
  • ½ ч. ч. плюс 2 с. л. кафява захар
  • 1/4 ч. л. морска сол
  • ½ с. л. сода за хляб
  • ½ ч. л. канела на прах
  • ½ ч. л. смлян джинджифил
  • 1 ч. л. смелен бахар
  • 3/4 ч. ч. орехи, смлени
  • пудра захар

За крема:

  • 2 ч. ч. пълномаслена сметана
  • ½ ч. л. ванилия
  • ½ ч. л. канела на прах
  • 1/3 ч. ч. кленов сироп

Начин на приготвяне:

1. За кекса – разбийте с тел жълтъците със захарта и оставете настрана.

2. Разбийте с миксер белтъците на сняг.

3. Прибавете содата, джинджифила, бахара, канелата и смлените орехи към сместа с жълтъците. Добавете и 1/3 от белтъците и внимателно разбъркайте.

4. Добавете останалата част от белтъците и смесете внимателно.

5. Изсипете тестото в намазнена (или покрита с хартия за печене) тавичка с размери 20х30 см. Печете 15-20 минути на предварително загрята на 180 С фурна. Оставете готовия блат да се охлади напълно.

6. Докато се охлажда блата, изсипете сметаната в купа и разбъркайте с миксера на средна степен докато започне да се сгъстява. Прибавете ванилията, канелата и кленовия сироп и продължете да бъркате докато се сгъсти без да става на бучки. Поставете купата в хладилника докато чакате блата да се охлади напълно.

7. Когато блатът е напълно охладен, намажете го с половината до три-четвърти от крема. Навийте блата откъм късата страна на руло и го прехвърлете в подходяща за сервиране чиния/табличка. Поръсете го с пудра захар (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта