Регистрация

Руло от кайма с яйца и моркови

Руло от кайма с яйца и моркови
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4935

Руло Стефани с варени яйца по руска рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама телешко или готова кайма
  • 2 филии хляб (около 80 грама)
  • 1 морков
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. масло (разтопено) или олио
  • 200 мл мляко
  • 2 яйца
  • сол, пипер и кимион на вкус

Начин на приготвяне:

1. Накиснете хляба в млякото.

2. Пуснете яйцата да се варят.

3. Нарежете морковите на тънки надлъжни ленти, а лука на ситно и ги пуснете да се запекат на фурната.

4. Ако работите с месо - смелете го. Ако сте си купили готова кайма, смесете я с натрошения накиснат хляб и овкусете с подправки.

5. Разтелете каймата на елипсовидна продълговата форма върху твърда рогозка или кърпа с дебелина от 1,5-2 см.

6. В средата надлъжно (като си оставите аванс в началото и края на каймата по дължина) наредете разполовените варени яйца, лентите морков и печения лук. По желание можете да добавите и пресни подправки.

7. С помощта на основата завийте стегнато руло.

8. Намазнете тавичка за печене, обтрийте с олио и месото и го пуснете да се пече на 200-220 градуса за около половин час.

9. Сервирайте с любимия сос или лютеница.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта