Регистрация

Рошава инстантна торта с нишесте

Рошава инстантна торта с нишесте
Лесно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 3909

Домашна торта за начинаещи с плодов крем и шоколадов топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 жълтъка
  • 1 ч.ч. захар
  • 200 грама маргарин
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. сода, угасена в оцет
  • ванилова есенция на вкус
  • 1 пакет десертно нишесте (аз ползвам ягодово)
  • 1 млечен или тъмен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Разбийте жълтъците със захарта до получаването на пухкав крем. Употребата на миксер доста ще улесни работата ви.

2. Разтопете маргарина и добавете към сместа. Разбъркайте до хомогенизиране.

3. В получения крем добавете брашното, содата и ванилията.

4. Изсипете тестото за блата в намазнена и набрашнена кръгла тавичка за печене с диаметър около 22 см. и печете в средата на предварително загрята фурна до готовност. Ще установите дали тестото се е изпекло като го продупчите с клечка за зъби. Ако по нея се полепи тесто, значи още не е готово. Излезе ли чиста от блата, можете да го извадите от фурната.

5. Докато основата на тортата се пече, пригответе крема според инструкциите на пакетчето. Ако искате торта с повече крем, сложете два пакета, но внимавайте да не се разтече глазурата, ако е прекалено много.

6. Когато блатът е охладен, го разрежете на 2 или 3 еднакви по-тънки блата.

7. Намажете между тях с крем и покрийте цялата торта отгоре с нишесте. Продължавайте да следите да не потече фатално много. Ако се разлее само малко, е в реда на нещата.

8. Накрая рендосайте шоколада върху сладкиша. Така ще получите "рошав" ефект, а под него ще прозира приятен розов крем.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта