Регистрация

Ризото с пюре от тиква

Ризото с пюре от тиква
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2467

Ориз с тиква и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г голяма тиква
  • 500 г ориз арборио
  • 1 с.л. чист зехтин
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 средна глава бял лук
  • 1.5 литра зеленчуков бульон
  • 50 г настъргано сирене пармезан
  • една кора от пармезан (ако нямате, сложете просто още пармезан)
  • 50 г масло (без сол)

Начин на приготвяне:

1. Изчистете тиквата от кората и семето. Нарежете на дребни кубчета и я сложете в тенджера. Добавете ситно нарязания лук и зехтина. Запържете за няколко минути, като разбърквате от време на време.

2. Докато тиквата се готви, изчистете кората на сиренето пармезано реджиано като я изстържете с ножа. Нарежете кората на малки кубчета.

3. След като тиквата и лука са леко покафенели, добавете ориза и кората от пармезано реджианото. Запечете ориза и добавете чаша вино. Изчакайте да се сгъсти, докато усетите аромата от виното. Добавете няколко чаши бульон и продължете да бъркате и да сипвате по малко бульон, докато се изпари съвсем.

4. След като оризът е готов, но леко твърд (обикновено става след 15 минути) добавете маслото и настърганото сирене и бъркайте известно време. Сервирайте!

5. Трудното е при приготвянето на това ризото е да го направите на „вълна” – това означава да не стане сухо, и едновременно с това да не е течно. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта