Регистрация

Рибно филе със соево-медена глазура

Рибно филе със соево-медена глазура
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 941

Риба по азиатски със соев сос, мед и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 или 8 филета риба от вид по избор (съответно по 1 или 2 в порция)
  • 1 ч.л. настърган на ситно пресен джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. мед
  • 4 с.л. соев сос
  • 2 с.л. сухо вино
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от кожа и кости. Обтрийте със сол и пипер.

2. В касирола подгрейте до кипване соевия сос, добавете джинджифила, меда, виното и чесъна и оставете да поври на слаб огън 5 минути.

3. Рибните филета сложете в тава. Намажете със сос от всички страни и пуснете да се пекат за 8-15 минути (зависи от вида риба и дебелината на месото). По средата на печенето извадете и намжете с още сос.

4. Оставащия сос подгрейте и прецедете. Добавете студеното масло в него и разбъркайте, за да се разтвори от топлината.

5. Готовата риба сервирайте със соса, резени лимон и поръска от бял сусам и нарязан косо пресен лук по желание.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта