Регистрация

Рибни филета в орехова панировка и сос

Рибни филета в орехова панировка и сос
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 3711

Подлютена риба "плува" в река от сос Миниер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За рибното филе в орехова панировка:

  • 6 филета от сладководна риба от по 150-200 г
  • 2 ч. ч. печени орехи
  • 1 ч. ч. брашно
  • 3 яйца
  • ½ ч. ч. прясно мляко
  • микс подправки (сол, червен и черен пипер, чеснова сол)
  • 60 мл слънчогледово олио или олио от гроздови семки

За соса Миниер:

  • 1 ½ лимони, обелени и разрязани на четвъртинки
  • 3 ½ с. л. сос Уорчестър
  • 1 ½ с. л. лют сос (табаско)
  • 4 с. л. пълномаслена сметана
  • 450 г масло
  • 1/8 ч. л. морска сол
  • 1/8 ч. л. бял пипер

Начин на приготвяне:

На рибните филета:

1. Леко овкусете рибните филета с подправките.

2. Пасирайте орехите и малко галета (по желание) с пасатор или блендер. Прехвърлете ги в плитка купичка или чиния и ги оставете настрана.

3. В средно дълбока купа разбийте яйцето с малко мляко и оставете настрана. В отделна купа изсипете брашното и оставете настрана.

4. Потопете филетата първо в брашното, след това в яйцето и накрая в сместа от орехите и галетата, като притискате и внимавате цялото филе да бъде покрито добре.

5. Изсипете олио да покрие на дъното на тиган и го загрейте. Внимателно поставете рибните филета в сгорещеното олио и ги запържете до златисто и от двете страни.

6. Ако рибата не е напълно сготвена, поставете я в плитка тавичка и я запечете още 5-8 минути във фурната на 230 С.


На соса Миниер:

1. В дълбок тиган смесете лимоните, лютия сос, соса „Уорчестър” и сметаната. Поставете на средно силен котлон и бъркайте постоянно в продължение на 3-4 минути. Докато бъркате, внимателно притискайте лимоните, за да пуснат сока си.

2. Постепенно добавете маслото - лъжица по лъжица и при постоянно бъркане. Когато добавите последната лъжица масло, оттеглете от котлона и продължете да бъркате.

3. Добавете солта и черния пипер. Разбъркайте добре.

4. Прецедете сместа през фина цедка.

Залейте рибните филета със соса Миниер и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта