Регистрация

Рибни кюфтета с царевична коричка

Рибни кюфтета с царевична коричка
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1499

Кюфтета от риба с подправки, яйце и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г рибно филе
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 3 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • девисил на вкус
  • 50-тина грама царевично брашно
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Уверете се, че във филето няма кости. Рибата нарежете на много ситни парченца, така че да се превърне почти в кайма.

2. Наситнете лука и го добавете при филето. Овкусете със сол, пипер и девисил.

3. Чукнете яйцето и размесете с ръка. Ще трябва да се поизцапате.

4. Постепенно добавяйте брашното и бъркайте докато стане смес за кюфтета. Ако се получи прекалено гъста, добавете 1-2 с.л. газирана вода, бира, кефир или кисело мляко. Можете да приберете сместа в хладилник - така ще се овкуси по-добре. Можете и директно да преминете към готвене, ако нямате време.

5. С мокри ръце гребвайте от сместа и оформяйте сплеснати кюфтенца. Овалвайте ги в царевично брашно.

6. Пържете на умерен огън в тиган с мазнина, която трябва да покрива дъното. Обърнете и от другата страна да се изпържи, като търсеният ефект е златиста хрупкава коричка.

7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта