Рибени кюфтенца с картофи
Хапки от риба за студена бира.
Необходими продукти:
- 450 г осолена риба треска
 - 2 ч картофено пюре
 - 1 малка глава лук, наситнен
 - 1 дафинов лист
 - 4 зърна черен пипер
 - 2 с.л. фино нарязан магданоз
 - 2 големи яйца
 - олио за пържене
 
Начин на приготвяне:
1. Накиснете рибата за цяла нощ, като сутринта смените водата три пъти.
2. Отцедете, отстранете кожата и костите и нарежете на малки парченца.
3. В тенджера сложете лука, дафиновия лист и зърната черен пипер с 2 ч вода и оставете на слаб огън.
4. След 5 мин. прибавете рибата и 2 ч.ч. вода.
5. Когато заври, покрийте съда и свалете от огъня, за да не се втвърди месото.
6. Отцедете и накъсайте треската в купа.
7. Прибавете 2 ч.ч. картофено пюре.
8. Разбийте 2 яйца с щипка сол и ги прибавете при картофите.
9. Прибавете магданоз, сол и прясно смлян пипер на вкус.
10. Оставете да престои за около ½ ч. и оформете кюфтенцата.
11. Изпържете ги в олио на маслена баня на 190°С.
12. Отцедете върху салфетки.
13. Поднесете със студена бира.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ