Регистрация

Рибена супа с хайвер, рагу и бяла риба

Рибена супа с хайвер, рагу и бяла риба
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1220

Супа с рагу от риба, бяла риба, хайвер, картофи и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг рибни кокали, глави, опашки или рагу за супа
  • 2,5 л вода
  • 300 г моркови (2-3 моркова)
  • 1-2 стръка праз лук
  • 1 връзка магданоз
  • 2 глави лук
  • 4-5 кисели краставички + 300 мл от водата на краставичките
  • 2 с.л. олио
  • 280-300 г картофи
  • 300 г суров небит хайвер ако имате
  • 700 г филе от бяла риба
  • сол и пипер
  • 3 дафинови листа
  • 1 ч.л. сух естрагон, ако имате
  • 3 с.л. лимонов сок
  • листата на връзка копър

Начин на приготвяне:

1. Сложете рибните кокали, рагу, глави и/или опашки в тенджера и залейте със студена вода. Кипнете и отпенете.

2. Добавете листата на празия лук (бялата част си запазете за готвенето), дебелата част от морковите (малко повече от половината моркови трябва да влязат в бульона), дръжките на връзката магданоз, една цяла глава лук с част от люспите. Оставете да се вари под капак на умерен огън за 40 минути.

3. Картофите обелете, нарежете на хапчици и залейте с вода, в която да киснат докато им дойде времето.

4. Другата глава лук и киселите краставички наситнете. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган, запържете лука за 3 минути, добавете краставичките и гответе докато лукът стане златен. Заделете тази запръжка настрана.

5. Нарежете на тънки колелца бялата част от празия лук, морковите - на малки четвъртинки, а листата на копъра и магданоза - наситнете.

6. Прецедете бульона от варенето на рибните остатъци и го върнете в тенджерата. Добавете картофите, морковите, празия лук и запръжката от тигана. Овкусете със сол и пипер, дафинов лист, естрагон. Налейте водата от киселите краставички и кипнете. Оставете да се вари 15 минути.

7. Бялата риба нарежете на хапки. Хайвера претрийте през гевгир или едра цедка.

8. Добавете бялата риба и лимоновия сок. Варете 5 минути.

9. Добавете хайвера, копъра и магданоза и варете още 2-3 минути. След това можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
7
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта