Рибена супа с картофи и ориз
Супа с риба от консерва и кашкавален сос.
Необходими продукти:
- 2 консерви скумрия в собствен сос (или друг вид консерва риба по желание)
- 3 картофа
- 100 г ориз
- 1 морков
- 80 г кашкавал
- пресен лук и/или магданоз по желание
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. В тенджера сипете 1,5 литра вода.
2. Измийте ориза в цедка под течаща вода и го сложете да се вари.
3. Обелете картофите и ги нарежете на много малки кубчета. Добавете ги към ориза.
4. Наситнете и моркова и го сложете в супата. Варете до пълната готовност на продуктите.
5. Изсипете консервите риба с все соса в тях и варете още 10 минути. През това време рендосайте кашкавала.
6. Спрете котлона, изсипете рендосания кашкавал и оставете още малко върху спрения огън докато кашкавалът се разтопи.
7. Опитайте на вкус. Ако е нужно, добавете сол и пипер.
8. Поднесете с наситнен пресен лук или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ