Регистрация

Рибена супа с картофи и моркови

Рибена супа с картофи и моркови
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1765

Супа с глави и опашки от риба, сварени със зеленчуци и дафинов лист.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500-600 грама прясна риба (аз направих супата с глави и опашки от едра сладководна риба)
  • 2 моркова
  • 4-5 картофа
  • 1 глава лук
  • дафинов лист
  • сол и черен пипер на вкус
  • вода

Начин на приготвяне:

1. В студена вода сложете осолената и добре измита и почистена риба (ако използвате филета или цели рибки, нарежете ги на не много малки парчета; ако ще готвите с глави и опашки - сложете ги цели) да кипне.

2. Щом заври, засечете 25 минути, в които да се готви и периодично изгребвайте образувалата се пяна от варенето.

3. Проверете дали место се отделя безпроблемно от костите и щом прецените, че рибата е добре сварена, я извадете от тенджерата.

4. Докато рибата ври можете да си направите заготовки като нарежете картофите на малки кубчета, морковите - на полумесеци, а лука - на ситно.

5. След като махнете рибата от бульона добавете зеленчуците и дафинов лист. Оставете да се готвят до пълно разваряване.

6. През това време изчакайте месото да се охлади и го почистете от костите. Бъдете много стриктни, защото оставането на костица в супата може да причини големи проблеми.

7. Когато зеленчуците са готови, извадете дафиновия лист, спрете огъня и без да махате тенджерата от котлона, сипете рибното месо. Овкусете със сол и черен пипер и по желание добавете наситнени пресни билки (босилек, магданоз).

8. Поднесете топла, като можете да гарнирате с крутони или сметана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта