Риба треска с мисо и домати
Риба с китайски подправки.
Необходими продукти:
- котлет от риба треска
- 1/2 домат, сорт Рома, нарязан на кубчета
- 1/4 глава бял лук, нарязан на филийки
- кориандър, наситнен
- паста мисо
- пипер
- 2 тънки резена масло
- задушени китайски броколи
- зеленчуково олио
Начин на приготвяне:
1. Подсушете рибата с хартиена кърпа.
2. Намажете около 1/2 ч.л. паста мисо от едната страна на котлета.
3. Втрийте нарязан кориандър върху пастата мисо и овкусете с пипер.
4. Сложете рибата с намазаната страна надолу в сгорещено олио за около 3 мин.
5. Когато покафенее, сложете котлета върху голям лист алуминиево фолио.
6. Покрийте с нарязания домат, лука и маслото.
7. Увийте фолиото, така че да се получи пакет, и сложете в тавичка за печене. Печете за около 15-20 мин. на 190ºС.
8. Извадете котлета от фолиото и поднесете върху горещ ориз, със задушения лист китайски броколи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ