Регистрация

Риба с чушки и моркови в доматен сос

Риба с чушки и моркови в доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 342

Скумрия с чушки в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг скумрия - почистена (или друг вид риба по избор)
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • сол
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 зелена сладка чушка
  • 1 голяма или 2 малки глави лук (около 150 г общо)
  • 1 морков
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 3 кисели краставички
  • 4 скилидки чесън
  • 500 г домати от консерва домати в собствен сос или директно 500 мл доматен сос
  • черен пипер
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 с.л. захар
  • 100-200 мл вода
  • босилек или магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рибата измийте, подсушете и нарежете на шайби с дебелина около 2,5 см. Поръсете със сол и лют пипер и оставете настрана.

2. Лука наситнете, чушките разполовете и нарежете на тънки лентички, чесъна намачкайте, а моркова нарежете на ситни кубчета. Киселите краставички също наситнете.

3. Доматите отцедете от сока и пюрирайте. Можете да използвате и готов средно гъст доматен сос.

4. Сгорещете олиото и запържете в него лука за 3 минути. Добавете чушките и моркова и гответе на умерен огън още 3-4 минути като периодично разбърквате.

5. Добавете чесъна и киселите краставички и гответе 2 минути. Залейте с доматения сос, овкусете с риган и черен пипер, поръсете захарта и кипнете. Оставете да къкри на умерен огън няколко минути.

6. Ако сосът е гъст, добавете вода и кипнете отново. Подредете парчетата риба, захлупете с капак и гответе 5 минути. После обърнете парчетата риба внимателно с щипки и гответе под капак още 5 минути.

7. Махнете от огъня и поръсете с пресни листа магданоз и босилек. Готово е за сервиране.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта