Регистрация

Риба с карфиол, домати и кашкавал

Риба с карфиол, домати и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 711

Диетична риба върху карфиолени резени с домати, лук и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • сол и пипер
  • 1-2 с.л. олио
  • 200 г кашкавал
  • 800 г рибно филе без кости от вид риба по избор
  • 1 глава лук
  • 1-2 домата
  • 4 с.л. майонеза или гъста млечна незаквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Измийте главата карфиол, махнете кочана и листата, а останалата част нарежете на филийки както си е цяла. От една грава трябва да извадите 4 карфиолени резена.

2. Намажете с олио тава. Поръсете карфиолените резени със сол и пипер и ги наредете в тавата. Отгоре разпределете половината рендосан кашкавал.

3. Овкусете със сол и пипер рибата. Нарежете филето на такива парчета, че да паснат върху слайсовете карфиол. Поръсете рибата със сол и пипер и поставете върху карфиола с кашкавал.

4. Нарежете на кръгчета лука и доматите и сложете по 1 кръгче лук в средата на всяка риба и по няколко резена домат на един ред.

5. Отгоре покапете с майонеза или сметана. Върху нея разпределете останалия рендосан кашкавал.

6. Покрийте с капак или алуминиево фолио. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Махнете капака/фолиото и допечете за още 5-8 минути.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта