Ресторант Лозенец се събужда с ново амплоа след Кошмари в кухнята
Как за по-малко от седмица столично заведение се реновира и сдоби с ново реноме благодарение на Шеф Манчев.
Кошмари в кухнята
Сезон 1
Епизод 1
Излъчен на 08.10.2014
Продължителност 48:02
Всеки квартал и всяко малко населено място може да посочи заведение от типа - разполага с маси на открито, има обедно меню, в което се предлагат най-вече кюфтета и всякаква скара със салатка или друга традиционна гарнитура, предястието е супичка, а за десерт се редуват мляко с ориз, крем-карамел, грис и нишесте, които в по-специални дни преминават в понички, кифли или друга закуска.
Да - горе-долу такъв е и безименния ресторант от първи епизод на Кошмари в кухнята. Дори и това е кошмарно - човек да не разполага с название на мястото, където отива да хапне, все едно ще бъде забравено така бързо и е толкова маловажно, че няма значение за никого как точно се нарича. Постоянните обитатели, които се сещат за забравеното от Бога кътче са хлебарките и плъховете, които не се нуждаят от назоваване. За всички останали там просто има кухня, може да се яде и... толкова.
За допъление Иван Манчев заварва безвкусна храна, дезорганизация в кухнята и дори копър в десерта си, а обяснението е, че персоналът е много натоварен. Ядосаните от дългото чакане клиенти, липсата на елементарна хигиена и дори на комплекти за овкусяване на ястията кара клиентите на тази квартална хранилница да си тръгнат веднъж завинаги.
А как ще се оправи цялата суматоха за по-малко от седмица и как едно място от типа се превръща в ресторант, където персоналът се гордее, че работи - вижте в първи епизод от сезон 1 на Кошмари в кухнята.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ