Резене на фурна с пармезан
Панирано печено резене с пармезанова коричка.
Необходими продукти:
- 2 прясни глави резене
- масло
- сол
- 100 г трохи от хляб
- 50 г прясно настърган пармезан
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Измийте и почистете резенето.
2. Нарежете го и го сварете за около 10 минути докато омекне.
3. Предварително загрейте фурната на 190°C. Намаслете средна тава за печене. Подредете парчетата резене на дъното и поръсете със сол. Смесете трохите с пармезана и покрийте зеленчука със сместа. Печете около 15-20 минути докато стане леко кафеникаво.
4. Извадете от фурната и сервирайте.
Това ястие е много здравословно и съдържа много малко мазнини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ