Регистрация

Ребърца в гювеч

Ребърца в гювеч
Лесно   |   Порции 7   |   Видяна: 4612

Вълчо мезе с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг свински ребра, почистени от мазнината и подправени със сол и черен пипер на вкус
  • 1 бутилка готов сос барбекю (500 мл.)
  • ½ ч.ч. горчица
  • 1 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:

1. Сложете ребрата в гювеча.

2. Смесете соса барбекю с горчицата и чесъна в средно голяма купа. Залейте ребрата с него и ги обърнете, за да се овкусят от всички страни.

3. Сложете похлупака и оставете да се готви на слаба фурна за 8 часа. (или на по-силна фурна за 4 часа) докато месото започне да се отделя лесно от кокала. Прехвърлете ребрата в чиния.

4. Отстранете мазнината от соса. Разбъркайте соса и го сервирайте заедно с ребрата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта