Регистрация

Разядка с пилешко в майонезен сос

Разядка с пилешко в майонезен сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 868

Варено пилешко или останало месо от печено пиле с червен лук и магданоз в майонезен сос с горчица и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди - сурови или останали от печено пиле
  • 1 малка глава червен лук
  • 40 г магданоз - приблизително; използвайте само листа
  • 70 г бяло сирене

За дресинга:

  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. мека горчица
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате сурови пилешки гърди, ги сложете в тенджера, залейте с вода и киипнете на силен огън. Отпенете и сложете капак. Намалете огъня на умерен и варете 15-20 минути.

2. През това време наситнете червения лук и магданозените листа и ги прехвърлете в купа.

3. Направете си дресинга като смесите майонезата с горчицата и пресирате чесъна отгоре. Сипете лимоновия сок и сол и пипер на вкус. Разбъркайте.

4. Натрошете сиренето на ситно в купата при лука и магданоза. Гърдите извадете от водата на варенето и охладете.

5. Нарежете пилешкото на кубчета и изсипете в купата. Залейте с дресинга и разбъркайте.

6. Опитайте на соленост и ако всичко е наред, приберете в хладилник или сервирайте. Уникално е за мезе и разядка, а с някой пресен зеленчук встрани дамите могат да го нарекат основно. Силният пол пък може да си поденсе тази салата намазана на филийка.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта