Регистрация

Разсолник - руска супа с телешки бъбрек

Разсолник - руска супа с телешки бъбрек
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4422

Телешка супа с картофи, моркови и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г месо, най-добре телешко
  • 1 телешки бъбрек
  • 300 г кисели краставички
  • 1 голяма глава лук
  • 1 морков
  • магданоз
  • 2 с.л. олио
  • 300 г картофи
  • 50 г доматено пюре
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 с.л. брашно
  • 2 - 3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Срежете бъбрека на две и го потопете в голямо количество студена вода, като я сменяте на няколко пъти. След това полейте с гореща вода и го сварете, като отново сменяте водата на няколко пъти.

2. Измийте бъбрека в топла вода и го сварете отново, този път заедно с месото, в студена вода.

3. Нарежете лука, моркова и краставичките.

4. Сложете ги в голяма тенджера, прибавете олиото, налейте малко бульон и покрийте с капак. Оставете да къкри до готовност или до омекване на всички продукти.

5. Сложете брашното и доматеното пюре в тиган и ги запържете за няколко минути като разбърквате непрекъснато.

6. Прецедете бульона и го налейте при другите продукти в тенджерата.

7. Прибавете картофите, нарязани на ситни кубчета, изпърженото с брашно доматено пюре, бъбрека и месото, също нарязани.

8. Оставете да се вари до омекване на картофите.

9. Поднесете с нарязан магданоз и счукан чесън.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта