Регистрация

Равиоли с младо цвекло

Равиоли с младо цвекло
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2790

Леки и вкусни равиоли.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 грама брашно
  • 2 разбити яйца
  • щипка сол
  • 4 супени лъжици вода

За плънката:

  • 200 грама нарязани листа от младо цвекло
  • 1 малко цвекло, на четири
  • 100 грама извара или сирене рикота
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • 1 яйце
  • щипка смлян черен пипер
  • щипка индийско орехче

За гарнитурата:

  • 100 мл кисело мляко
  • 2 супени лъжици пармезан
  • босилекови цветове или листа 

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, добавете сол, яйца и вода, омесете тестото докато стане еднородно и гладко. Оставете го за един час.

2. Варете цвеклото с листата за около 4 минути и оставете да истине.

3. Смесете свареното цвекло, листата, изварата, пармезана, яйцето, черен пипер и индийско орехче.

4. Разточете тестото, сложете 1 чаена лъжичка плънка, покрийте с тесто, запечатайте крайчетата и оформете квадратчета.

5. Варете равиолите в солена вода за около 10-15 минути.

6. Сервирайте с кисело мляко, пармезан и босилек. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
6
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта