Регистрация

Пържен царевичен хляб с мляко

Пържен царевичен хляб с мляко
Лесно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 994

Питка от царевично брашно с мляко и олио на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г царевично брашно
  • 1/3 ч.л. бакпулвер
  • 4 с.л. олио
  • щипка сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • 100 мл течна готварска сметана
  • 80 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

* За тази рецепта ви трябва тиган, който задължително да е с огнеупорна дръжка. Диаметърът му трябва да е между 24 и 26 см., за да има хлабът височина. Останалото е твърде лесно.

1. Изсипете 2 с.л. олио в тигана, подгрейте до зацвърчаване на котлона и прехвърлете в загрята на 200 градуса фурна. Оставете там докато сте готови с другата стъпка.

2. В купа изсипете царевичното брашно (заложете на по-фино смляно) и добавете солта, захарта и бакпулвера. Разбъркайте с телена бъркалка.

3. Налейте млякото, сметаната и останалите 2 с.л. олио и бъркайте до хомогенност.

4. Извадете силно нажежения тиган от фурната, намалете я на 180 градуса и изсипете сместа в него. Оставете 3-4 минути на умерено загрят котлон и после приберете във фурната. Гответе около 20 минути - докато прецените, че е готово.

5. Извадете. Сставете 5 мин. да се охлади и след това обърнете в чиния. Хапвайте като алтернатива на белия хляб.

 

Източник: YouTube/Foods101withDeronda

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта