Регистрация

Пържен уклей с хрупкава коричка

Пържен уклей с хрупкава коричка
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5464

Панирана дребна риба на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пресен уклей
  • сол
  • 100 гр бяло брашно
  • 100 гр царевично брашно
  • олио
  • черен пипер
  • лимон

Начин на приготвяне:

Почисваме рибата от люспите и я измиваме старателно. Подсушаваме с домакинска хартия. Осоляваме я на вкус.

От двата вида брашно правим суха смес. Добавяме и черен пипер. Разбъркваме много добре съставките, докато се смесят равномерно.

В тиган загряваме олио до средна температура за пържене. Овалваме рибките една по една в сухата смес и последователно ги поставяме в тигана и пържим до златисто.

Сервираме с парченце лимон и чаша добре охладено бяло вино или бира.

Добър апетит и наздраве!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта