Регистрация

Пържен уклей с хрупкава коричка

Пържен уклей с хрупкава коричка
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 11127

Панирана дребна риба на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пресен уклей
  • сол
  • 100 гр бяло брашно
  • 100 гр царевично брашно
  • олио
  • черен пипер
  • лимон

Начин на приготвяне:

Почисваме рибата от люспите и я измиваме старателно. Подсушаваме с домакинска хартия. Осоляваме я на вкус.

От двата вида брашно правим суха смес. Добавяме и черен пипер. Разбъркваме много добре съставките, докато се смесят равномерно.

В тиган загряваме олио до средна температура за пържене. Овалваме рибките една по една в сухата смес и последователно ги поставяме в тигана и пържим до златисто.

Сервираме с парченце лимон и чаша добре охладено бяло вино или бира.

Добър апетит и наздраве!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Овес
  2. 150
  3. 808
  4. banitsa
  5. печени
  6. чипс
  7. Чер
  8. бени
  9. Бон
  10. 200

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта