Регистрация

Пържен телешки дроб с картофено пюре

Пържен телешки дроб с картофено пюре
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4745

Телешко с брашнен сос и пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешки дроб
  • обикновено брашно за панировка и 1 ч.л. за соса
  • 4 резена пушен шарен бекон, нарязан на дребно
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 4 глави зелен лук, нарязани на дребно
  • 500 мл телешки бульон
  • 500 мл пълномаслено прясно мляко
  • 1 пакет масло
  • 6 големи червени картофа, обелени и нарязани на малки парчета

Начин на приготвяне:

На соса:

1. Запържете лука и бекона заедно, докато беконът започне да покафенява, а лукът омекне.

2. Добавете 1 чаена лъжица брашно и разбъркайте добре.

3. Добавете телешкия бульон, като разбърквате добре и гответе около 20 мин., докато течността се изпари наполовина.

На картофите:

1. Сварете картофите, докато омекнат. В отделна тенджера загрейте млякото заедно със зеления лук, докато зеленият лук омекне, а млякото започне да къкри.

2. Изцедете картофите и добавете млякото, зеления лук и маслото. Смачкайте всичко, докато стане на меко пюре.

За дроба:

1. Оваляйте дроба в брашно, подправено със сол, черен пипер, риган, магданоз и чесън. Нагорещете малко олио в тиган и пържете дроба на висока температура по около 2 мин. от всяка страна, докато се опържи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20-30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта