Регистрация

Пържен ориз с яйце

Пържен ориз с яйце
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3225

Класически пържен китайски ориз с шунка и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 мл сварен ориз (студен)
  • 2 скилидки чесън, фино нарязан
  • 2 големи яйца
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. тъмен соев сос
  • нарязана на филийки шунка
  • 1/2 ч.ч. градински грах
  • 3 стръка зелен лук, фино нарязан
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете сусамовото олио в уока, след което прибавете чесъна и запържете докато покафенее.

2. Прибавете яйцата и ориза и не спирайте да бъркате, докато оризът не се покрие изцяло с яйце.

3. Прибавете граха и шунката и продължете с разбъркването, докато всичко се разпредели равномерно в съда.

4. Прибавете сол и пипер и гответе още 2-3 мин.

5. Поръсете със соев сос и прибавете зеления лук. Разбъркайте за още няколко минути и поднесете.

6. Ако искате по-автентичен вкус, може да добавите китайска суха подправка "Пет подправки".

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта