Регистрация

Пържен ориз с яйца, скариди и зеленчуци

Пържен ориз с яйца, скариди и зеленчуци
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2287

Ориз на тиган със зеленчуци и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г ориз
  • 750 мл вода
  • 150 г замразена грах
  • 2 моркова
  • 3 яйца
  • 120 г дребни сварени скариди
  • 4 с.л. олио
  • сол и пипер на вкус
  • куркума

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза във водата и след това изсипете докато е още топъл в голяма тава, за да се изпари течността и да остане пръхкав.

2. Сварете морковите като ги пуснете във вряща вода за 10 минути. След това нарежете на малки кубчета.

3. Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете ориза и гответе докато зърната съвсем се разделят. Разделяйте по време на пърженето с шпатула.

4. Чукнете яйцата и продължете да бъркате енергично. Щом се повтвърдят, добавете грахта, моркова и скаридите. Овкусете със сол, пипер и куркума и гответе докато прецените, че ясието е готово.

5. Сервирайте като гарнитура или основно. Ако искате азиатски акцент, капнете малко соев сос след махане от огъня. В този случай внимавайте със соленето.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 808
  2. пандишпан
  3. 200
  4. 19
  5. сол
  6. 500
  7. Пре
  8. сух
  9. 50

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта