Пържен ориз с риба и гъби
Лесно | Порции 3
| Видяна: 839
Ориз на тиган с гъби, зеленчуци и рибни хапки.
Необходими продукти:
- 300 г филе от риба по избор
- 300 г гъби
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 1 ч.ч. ориз (най-добре става с басмати)
- 100 мл олио или зехтин
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, а моркова рендосайте на едро ренде.
2. Нарежете гъбите на не много малки парченца. Хубаво е да се усещат. Можете да използвате както пресни, така и от консерва или сушени, накиснати във вода.
3. Сварете ориза до полуготовност в подсолена вода.
4. Рибните филета запържете двустранно в част от олиото или зехтина.
5. В останалата мазнина запържете първо лука, след това добавете морковита, а после и гъбите. Оставете да се готвят известно време.
6. Запържената риба нарежете на хапки и ги върнете в тигана.
7. Изсипете и ориза и гответе до готовност. Овкусете със сол и пипер.
Най-важните съставки
бяла риба, гъби, зехтин, лук, моркови, олио, ориз, сладководна риба, сол, сол и пипер, соленоводна риба, филе от акула, филе от сьомга, филета от сом, черен пипер
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ