Регистрация

Пържен ориз с гъби и кимчи

Пържен ориз с гъби и кимчи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3582

Японски ориз без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • бучка масло
  • зеленчуково олио
  • няколко скилидки чесън, фино нарязан
  • 1/2 глава лук, нарязан
  • 1 стрък японски праз, нарязан на филийки
  • китайски бульон за супа от свинско (или друг бульон по избор)
  • малка шепа гъби намеко
  • сол
  • 2 ч сварен ориз
  • 2 пълни с.л. кимчи
  • соев сос
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

1. Сложете масло и олио в голям тиган или уок. Когато маслото спре да се пени, добавете чесъна. Щом усетите аромата му, сложете лука и праза.

2. Когато лукът стане полу-прозрачен, сложете няколко ч.л. от бульона. Сложете и гъбите. Смесете хубаво и поръсете с малко сол.

3. Добавете ориза. Прибавете соев сос, за да оцвети леко ориза и за да му помогне да се натроши. Разбъркайте всичко и добавете кимчито. Ако е необходимо, доовкусете със сол.

4. Разбийте яйцата в купа с малка щипка сол. Направете кладенче в центъра на ориза и разбъркайте яйцата, докато се сготвят на около 70%. Разбъркайте с останалия ориз и поднесете веднага. По желание може да добавите настъргано сирене.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта