Регистрация

Пържен омар със соев сос

Пържен омар със соев сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4629

Пържен омар във вкусен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пресен омар (или жив)
  • нарязани джинджифил, зелен лук и чесън
  • едно разбито яйце
  • соев сос и сос от стриди
  • чаена лъжичка царевично нишесте във вода

Начин на приготвяне:


За да нарежете омара:

1. Разрежете на половина през корема и почистете червата. 

2. Разрежете главата по дължина и отново почистете (мозък и т.н.)

3. Отрежете края на опашката. Нарежете корема и опашката на 4 парчета.

4. Отрежете крайниците и щипките.

За пърженето:

1. Запържете нарязан пресен лук и джинджифил докато ароматите им се смесят.

2. Добавете и парчетата омар и бъркайте докато месото стане бяло, а черупката червена. 

3. Сложете и малко соев сос и сос от стриди.

4. Сипете малко вода, за да не загори и покрийте за 1-2 минути.

5. След това добавете малко царевично нишесте разредено във вода, за да се сгъсти сосът.

6. Изтикайте омара към краищата на уока и посредата изсипете разбитото яйце. 

7. Бъркайте известно време докато сосът се сгъсти. Черупките трябва да са червени, а месото - бяло.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта