Регистрация

Пържен дроб с лук и масло

Пържен дроб с лук и масло
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1866

Дроб в масло с лук и лют пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г черен дроб
  • 210 г масло
  • 5 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Дроба разрежете на две по-тънки парчета по дължина. Ако е прекалено дебел, ще остане суров в средата, а отвън ще прегори. След това разделете на по още 2 получените парчета, но вече по ширина. Трябва да се получат четири порции по около 200 грама всяка.

2. Лука нарежете на шайби.

3. В тиган сгорещете 1 с.л. олио и разтопете в нея 25 грама от маслото. Сложете първото парче дроб откъм страната, която е гладка надолу (не откъм разреза). Гответе около 5 минути на умерен огън. Обърнете дроба, добавете още 25 грама масло и гответе още 5 минути. Можете леко да разрежете първото парче в средата, за да проверите дали това време е достатъчно.

4. Извадете в чиния и действайте с останалите три парчета по същия начин. Овкусете месото със сол и пипер след изваждане.

5. В касерола с капак сгорещете 1 с.л. олио и разтопете в нея 10 г масло. Добавете лука и пържете докато стане прозрачен. После затворете капак и оставете да се задуши за няколко минути. Махнете от огъня и подправете с лют пипер. Разпределете върху дроба.

6. Сервирайте докато ястието е топло. Пасва си с гарнури от варени каторифи или ориз, пресни зеленчуци, задушени гъби и определено върви с чаша червено вино.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта