Регистрация

Пържен глутенов ориз с китайски наденички

Пържен глутенов ориз с китайски наденички
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2105

Варено-запържен ориз с месо и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г глутенов ориз
  • 2 китайски наденички
  • 3 черни гъби
  • сушени скариди
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 2 с.л. тъмен соев сос
  • 1/2 с.л. захар
  • 3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Измийте и накиснете във вода глутеновия ориз за през нощта.

2. Накиснете черните гъби до омекване, отстранете стеблата и нарежете гъбите.

3. Измийте сушените скариди.

4. Обелете китайските наденички и след това ги нарежете на тънки филийки и заделете.

5. Сгорещете 2 с.л. олио в уок и запържете сушените скариди, докато усетите аромата им. Заделете.

6. Запържете китайските наденички докато усетите аромата им, добавете глутеновия ориз, гъбите и скаридите.

7. Запържете всичко и разбъркайте хубаво преди да свалите от огъня.

8. Гответе в уреда за варене на пара 1/2 час на много силен огън и оставете на топло до сервиране.

9. Преди поднасяне поръсете с пресен зелен лук, фъстъци и чили.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта