Регистрация

Пържено пилешко с марината и панировка



Пържено пилешко с марината и панировка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 965

Хрупкаво пилешко, мариновано в пикантно кисело мляко и панирано с брашно и царевично нишесте.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пържено пилешко с панировка, която хрупка и запазва мръвката сочна, спретва Миро в канала Готвене за начинаещи. Това е рецепта за апетитно бирено мезе от пиле с идеалната коричка, изпържено на тиган, за да хрусти още по-силно. Прави се лесно и бързо, а крайният резултат е радост за устата.

Можете да изберете крилца или бутчета, а за да са най-равномерни парчетата, е добре да се спрете на парти бутчета или долната част от бутчето. Месото - около 1,5 кг, се слага в тава и се залива с марината от кофичка кисело мляко, 80 мл лют сос и по 1 ч.л. сол и пипер. Обтрива се хубаво в маринатата и е добре да постои - можете да приготвите от сутринта и вечерта само да панирате. А ако сте нетърпеливи - след час също вече ефектът ще е осезаем.

За панирането 350 г брашно се смесва с 60 г царевично нишесте. Добавят се по 1 с.л. лук и чесън на прах, сол и черен пипер, риган или друга суха билка. Разбърква се и месцата се овалват хубаво в панировката. Пържат се в дълбок съд с много олио, за да се постигне ефектът на фритюрник от заведенията. Мазнината трябва да е добре сгорещена на умерен огън. Ако готвите крилца, след 6-7 мин. ще са за вадене. Ако сте заложили на парти бутчета - пържете 10 минути, а ако работите с горната част на бутчето, дръжте 13-15 минути, за да сте сигурни, че и вътрешността е добре сготвена.

Миро съветва да вадите върху решетка, за да остане панировката хрупкава. А след това можете да си налеете чаша бира и да се насладите на хрупкавия ефект и сочните мръвки. Гледайте във видеото на Миро по-горе как се прави всичко това.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта