Регистрация

Пържено пилешко с лук и кашкавал под яйца

Пържено пилешко с лук и кашкавал под яйца
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 522

Пилешки хапки с кашкавал в яйчена заливка на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пилешко филе около 250-300 г
  • сол и пипер
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. терияки сос, ако имате
  • 1 едра скилидка чесън или 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. сушени зеленчуци, ако имате
  • 2 с.л. олио
  • 1 глава червен лук
  • 150 г кашкавал, гауда или друго твърдо сирене по желание
  • 5 яйца
  • листенца свеж магданоз
  • още малко олио за готвенето на месцата

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на хапки. Прехвърлете в купа, поръсете с черен пипер, сушени зеленчуци и залейте със соевия сос, терияки соса, ако иамте и 2 с.л. олио. Добавете намачкан пресен чесън или чесън на прах. Разбъркайте и оставете настрана да се маринова за 15-20 минути.

2. През това време нарежете червения лук на полумесеци, а кашкавала - на малки кубчета. Магданоза наситнете. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер.

3. Сгорещете 2-3 с.л. олио в тиган и изсипете месцата. Гответе и бъркайте на умерен огън докато побелеят от всички страни. След това добавете лука и гответе още 3-4 минути при периодично мешане.

4. Залейте с яйцата, поръсете кубчетата кашкавал и разбъркайте. Намалете огъня малко под средна степен и сложете капак. Осатвете да се готви 15 минути.

5. Поръсете с магданоза и прехвърлете в чиния. Сервирайте като нарежете на триъгълни парчета като пица.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта