Регистрация

Пържени ябълкови тригуни

Пържени ябълкови тригуни
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2806

Сладкиш с ябълки, лук и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 блат за пай
  • 2-3 малки ябълки сорт Джонатан
  • ¼ ч. ч. лук, нарязан ситно
  • 1 стрък целина, нарязана на кубчета
  • 1 с. л. масло
  • 3 с. л. бяло вино
  • щипка розмарин
  • щипка морска сол
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тестото за пая с повече брашно от обикновено. Разточете го на правоъгълник и нарежете на квадрати 7х7 см.

2. Запържете лука, целината и маслото в малък тиган докато лука започне да придобива кафяв цвят и да се карамелизира.

3. Добавете бялото вино, ябълките (обелени и нарязани на кубчета), розмарина и щипка сол. Оставете да ври на средно силен котлон докато виното поизври, но внимавайте ябълките да не се разкашкат.

4. Поставете по лъжица от пълнежа във всяко квадратче от тестото и го затворете на триъгълник. Намажете краищата на тестото с вода и ги притиснете, за да се затворят добре.

5. Нагрейте около 2 см. олио в един тиган. Внимателно поставете тригуните в нагорещеното олио и когато се зачервят от единия край, ги обърнете.

6. Когато са готови, извадете тригуните от олиото и ги оставете да се отцедят и охладят върху метална решетка, под която сте поставили чиния или салфетка. Консумирайте топли!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта