Регистрация

Пържени хлебчета с канела и захар

Пържени хлебчета с канела и захар
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 690

Панирани филийки в масло с коричка от захар и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филийки тостерен хляб
  • 50 г масло
  • 2 яйца
  • 100 мл млечна готварска сметана (може 80 мл пълномаслено мляко)
  • 4 с.л. кристална захар
  • 1 пакет канела на прах

Начи на приготвяне:

1. Всяка от филийките нарежете на 4 напречни или надлъжни парчета - в повечето случаи тостерният хляб е квадратен, така че няма значение.

2. В купа разбийте яйцата и залейте със сметаната. Разбъркайте отново до хомогенност.

3. В тиган с незалепващо покритие разтопете 40 г от маслото на умерен към слаб огън.

4. Взимайте парченце хляб, напоявайте щедро в соса и слагайте в тигана. Гответе от четирите страни на всяко правоъгълниче до хубаво позлатяване. Когато маслото се попие в хляба, добавете в тигана и останалата част.

5. Смесете захарта с канелата и оваляйте добре парчетата хляб в ароматната смес. Поднесете. Можете да сервирате с добавка от разтопен шоколад за топкане.

 

Източник: YouTube/Cookrate

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта