Пържени филийки със скариди
Скариди превръщат пържените ви филии в деликатес.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. сол
- щипка бял пипер
- 1 чаша зелен лук
- 1 с.л. царевично брашно
- 1 яйце
- 1 ч.л. мирин (оризово вино)
- 2 чаши олио
- 120 гр скариди
- 1 ч.л. сусамово олио
- 4 резена пълнозърнест хляб
- 2 с.л. сусам
Начин на приготвяне:
1. Нарежете леко скаридите толкова ситно, колкото желаете. Смесете с нарязания зелен лук. Добавете сол, бял пипер, мирин, сусамово олио, яйце (запазете малко яйце за намазване после) и царевично брашно. Разбъркайте всичко добре.
2. Загрейте олио за пържене.
3. Нарежете пълнозърнестия хляб на малки четириъгълници (или триъгълници). Загребете малко скариди и ги сложете върху хляба. Поръсете със сусам. Намажете с малко яйчен белтък. После ги изпържете, като ги сложите със скаридите надолу, за около 2-3 минути. В зависимост от плътността на скаридите. След това обърнете филийките, за да станат хрупкави отдолу.
4. Украсете като поръсите със сусам и малко зелен лук. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ