Регистрация

Пържени рибни пръчици със сусам

Пържени рибни пръчици със сусам
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3502

Мезенца с панирано филе от риба на хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама филе от риба (треска, тилапия, пангасиус, сьомга)
  • 1 яйце
  • 50 грама сусам
  • сол и черен пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибата на продълговати филенца в стил "пръсти" или пръчици.

2. Разбийте яйцето със сол и черен пипер

3. Разстелете сусама в удобен съд.

4. Сгорещете хубаво мазнината.

5. Овъргалвайте всяко филенце първо в яйцето, след това в сусам и пържете от всички страни до готовност (около 5-7 мин. на страна).

6. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта