Регистрация

Пържени равиоли с мента и магданоз

Пържени равиоли с мента и магданоз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4250

Панирани хапки със сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ чаша магданоз, нарязан
  • ½ чаша мента, нарязана
  • 1/3 чаша кедрови ядки, печени
  • 3 скилидки чесън, намачкани
  • ¼ чаша сирене пекорино романо
  • 1/3 чаша зехтин
  • кората от ½ лимон, нарязана
  • сока от един лимон
  • 1 лук шалот, нарязан
  • ½ чаша хлебни трохи
  • ½ ч.л. смлян червен пипер
  • 1 яйце, разбито
  • 1 с.л. мляко
  • ¼ чаша пълномаслена сметана
  • 2 с.л. масло
  • олио от гроздови семки

Начин на приготвяне:

1. Сложете в кухненския робот лимоновия сок, кората, магданоза, ментата, кедровите ядки, половината чесън и зехтина. Блендирайте докато получите гладка смес. Посолете на вкус и оставете настрани.

2. В плитък тиган, запържете останалия чесън и лука шалот в масло. Намалете температурата и добавете сметаната. Разбъркайте, за да се комбинира всичко.

3. Добавете пестото, разбъркайте и оставете да къкри на много ниска температура.

4. Докато соса се готви, започнете да загрявате слой олио от гроздови семки в голям тиган.

5. Докато олиото загрява, разбийте яйцето с мляко. В отделна купа, смесете червения смлян пипер със хлебните трохи. Топнете равиолите в разбитото яйце от двете страни. Оваляйте в хлебните трохи.

6. Когато олиото е горещо, сложете вътре равиолите и пържете, докато покафенеят, около 2 минути от всяка страна.

7. Сервирайте равиолите със кремообразния сос от песто. Поръсете с екстра лимонова кора, нарязан магданоз, мента и сирене.

  

Източник: opensourcefood

      

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта