Пържени равиоли с мента и магданоз
Панирани хапки със сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- ½ чаша магданоз, нарязан
- ½ чаша мента, нарязана
- 1/3 чаша кедрови ядки, печени
- 3 скилидки чесън, намачкани
- ¼ чаша сирене пекорино романо
- 1/3 чаша зехтин
- кората от ½ лимон, нарязана
- сока от един лимон
- 1 лук шалот, нарязан
- ½ чаша хлебни трохи
- ½ ч.л. смлян червен пипер
- 1 яйце, разбито
- 1 с.л. мляко
- ¼ чаша пълномаслена сметана
- 2 с.л. масло
- олио от гроздови семки
Начин на приготвяне:
1. Сложете в кухненския робот лимоновия сок, кората, магданоза, ментата, кедровите ядки, половината чесън и зехтина. Блендирайте докато получите гладка смес. Посолете на вкус и оставете настрани.
2. В плитък тиган, запържете останалия чесън и лука шалот в масло. Намалете температурата и добавете сметаната. Разбъркайте, за да се комбинира всичко.
3. Добавете пестото, разбъркайте и оставете да къкри на много ниска температура.
4. Докато соса се готви, започнете да загрявате слой олио от гроздови семки в голям тиган.
5. Докато олиото загрява, разбийте яйцето с мляко. В отделна купа, смесете червения смлян пипер със хлебните трохи. Топнете равиолите в разбитото яйце от двете страни. Оваляйте в хлебните трохи.
6. Когато олиото е горещо, сложете вътре равиолите и пържете, докато покафенеят, около 2 минути от всяка страна.
7. Сервирайте равиолите със кремообразния сос от песто. Поръсете с екстра лимонова кора, нарязан магданоз, мента и сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ