Регистрация

Пържени пилешки кюфтета със зеленчуци

Пържени пилешки кюфтета със зеленчуци
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 675

Хапки панирано пилешко с гарнитура от грах с моркови и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешки гърди
  • 1 яйце
  • сол и черен пипер
  • 3 с.л. гъста готварска сметана
  • 4,5 с.л. брашно
  • 5 с.л. олио

За гарнитурата:

  • 3 с.л. олио
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 200 г грах от консерва
  • 1/2 сладка чушка
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • риган
  • 20 г масло
  • 100 мл вода или зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

1. Ако ще правите гарнитура, започнете с нея. Наситнете лука и чесъна, моркова и чушката нарежете на малки кубчета. Сгорещете олиото, запържете лука и чесъна за няколко минути, добавете моркова, след още 3 минути и чушката. Овкусете със сол, пипер и риган, добавете захарта и гответе 2 минути. След това залейте с вода или бульон и оставете да се готви под капак 8 минути. Отворете капака, махнете от огъня и добавете маслото. Разбъркайте.

2. Пилешкото месо нарежете на много ситно - трябва да се получи като едра кайма. Не минавайте през месомелачка или чопър, защото се разваля очарованието на ястието - парченцата ще станат твърде ситни.

3. Прехвърлете в купа, чукнете яйцето, овкусете със сол и пипер, залейте със сметанта и разбъркайте. Добавете брашното и разбъркайте отново.

4. Сгорещете на умерен огън олиото. Гребвайте с лъжица от сместа и изсипвайте на места в тигана. С обратното на лъжицата заравнявайте. Гответе за по 3-4 минути от страна и вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

5. Поднесете с гарнитурата от зеленчуци или друга гарнитура по желание. Връзва се идеално и с купичка чеснов или барбекю сос.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта