Регистрация

Пилешки шишчета с бекон и ананас

Пилешки шишчета с бекон и ананас
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1393

Шишчета с пилешко и ананас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди без кожа и кост (или месо от бутче, ако искате да е по-мазничко)
  • 250 г бекон на слайсове
  • 1/2 ананас или 1 консерва ананас
  • 50 мл сос терияки
  • 2-3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото на хапки.

2. Прехвърлете хапките в купа, залейте с териякито и добавете намачкания на паста или пресиран чесън.

3. Смесете добре и приберете в хладилник за 3-4 часа.

4. Ананаса нарежете на кубчета.

5. Взимайте лента бекон (може да разполовите лентите, за да са колкото хапките по ширина) и увивайте в нея хапка пилешко. Набождайте на шиш като редувате с кубчета ананас.

6. Изпечете на скара, грил тиган или фурна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта