Регистрация

Пържени патладжани с вкус и вид на гъби соте

Пържени патладжани с вкус и вид на гъби соте
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 764

Патладжани соте с лук, чесън, копър и яйца, наподобяващи сотирани гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 патладжана
  • 3 яйца
  • 2 големи глави лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 гъбен бульон на кубче
  • връзка копър
  • сол и пипер
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте. Ако са по-стари и едри - обелете. Ако са млади и сочни, можете да готвите с ципата. Въпрос на вкус е - обелете по жеалние. След това нарежете на кубчета със страна около 2 см.

2. Прехвърлете кубчетата патладжани в купа, поръсете с 1/2 ч.л. сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте, чукнете отгоре яйцата и разбъркайте отново. Оставете настрана.

3. Наситнете лука.

4. В голям тиган сипете 3-4 с.л. олио и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука и гответе 3-4 минути. Добавете патладжаните. Гответе още 10-тина минути при периодично размешване. Преценете степента на готовност и когато са омекнали до желания от вас вариант, намалете леко огъня.

5. Чевръсто наситнете листата на копъра и намачкайте или минете през преса чесъна. Добавете ги към патладжаните и натрошете отгоре бульончето. Бъркайте 2-3 минути, за да се овкуси ястието равномерно и махнете от огъня.

6. Сервирайте като салата, гарнитура, мезе или леко основно. Изумително е колко тези пържени патладжани наподобяват на вкус и визия гъби соте.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта